Het hotel

IJsselvliedt Het hotelBij aankomst in Hotel IJsselvliedt aan de rand van de Veluwe proef je direct de vakantiesfeer. De prachtige omgeving, de sjieke uitstraling van het gebouw en de toegewijde zorg van de medewerkers én de vrijwilligers stellen je snel op je gemak. Verblijven op het landgoed van het prachtig landhuis ‘huize IJsselvliedt’ van meer tweehonderd jaar oud, ademt luxe, sfeer en geschiedenis uit. Op het landgoed kun je genieten van de in de Franse stijl aangelegde tuinen, grachten, visvijvers en de bossen en je ziet de naburige boerderijen liggen. Het landgoed behoort tot de erfenis van de in 1948 overleden mr. J.P. graaf Van Limburg Stirum. Hij was getrouwd met jonkvrouw C.M.R. van Sminia. Zij hadden geen kinderen. Hij heeft het landgoed ondergebracht in een Stichting, de Stichting IJsselvliedt. De Stichting IJsselvliedt heeft als voornaamste taak het landgoed in stand te houden. De inkomsten uit de exploitatie van het landgoed komen enerzijds ten goede aan deze instandhouding en anderzijds aan zaken van maatschappelijk nut. Zo worden elk jaar een aantal goede doelen ondersteund. Het huidige huis werd gebouwd in 1824 door Richard Andreas Ludolphi Nobel (1777-1839). Nobel woonde in Zwolle en gebruikte IJsselvliedt als zomerhuis. In de tijd van de familie Nobel werd het landhuis al omgeven door prachtige parkachtige tuinen in Franse stijl. De paarden en de koetsen van de familie werden ondergebracht in het koetshuis met zijn prachtige klokkentoren.

Het hotel heeft buiten de huiskamer, lounge en restaurant 39 kamers, waarvan 21 één of twee persoons gastenkamers. Op het oog zien deze kamers er normaal uit. Er is een TV, Wifi en iedere kamer heeft zijn eigen ‘rolstoel toegankelijke’ douche en toilet. De grotere kamers hebben een tillift aan het plafond we beschikken over diverse hulpmiddelen om de zorg zo goed mogelijk te laten verlopen. Indien er extra middelen moeten komen, zoals bv een aquariumbed, dan kan dit voor aanvang van de vakantieweek met de gastvrouw/heer overlegd worden. Kinderbedjes, en stoeltjes zijn ‘beperkt’ aanwezig. Ook is er een zogenaamde verpleegpost, waar de nodige medicijnen en andere middelen opgeborgen of verzorgd kunnen worden. Hotel IJsselvliedt biedt medische zorg afgestemd op je persoonlijke situatie op jullie eigen kamer. Heb je vragen, aarzel dan niet en neem contact op met Hotel IJsselvliedt.

Het restaurant
Twee keer per dag kunt je samen met andere gasten genieten van ons uitgebreide buffet en 's avonds natuurlijk een heerlijk diner. Gezellig samen eten en het vakantieplezier delen. Dat is waar IJsselvliedt goed in is. Wil je je echter eens echt laten verwennen, slaap dan uit en laat een ontbijt op bed bezorgen. Op vrijdagavond hebben we tijdens de gezinsweek een bijzonder diner. Deze is geheel aangepast aan het thema van de week, rekening houdend met de wensen van de ouders/verzorgers en kinderen. De koks op IJsselvliedt zijn gespecialiseerd in dieetkoken, ook houden we rekening met geloof- en culturele overtuiging.

roparun LogoShine LogoVrienden logo inveiligehanden anbiCBF ERKEND FC