Schenken

IMG 4951Een fiscaal aantrekkelijke manier van schenken is periodiek schenken. Hiervoor heb je vanaf 1 januari 2014 niet meer persé een notariële akte nodig. Met een periodieke schenking is de bijdrage jaarlijks geheel aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Meer informatie vind je op de site van de belastingdienst “voorwaarden voor het aftrekken van periodieke giften”.

Je kunt er ook voor kiezen voor een eenmalige gift. Ook deze zijn onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Kijk hiervoor op de site van de belastingdienst “voorwaarden voor het aftrekken van giften”.

Wil je Stichting Happy Holiday een (periodieke) gift geven. Dan hoef je alleen maar het volmacht formulier hier te downloaden en in te vullen.

Vul uw gegevens in op het volmacht formulier. Stuur het volmacht formulier:
Stichting Happy Holiday
Periodiek Schenken
Stationsweg 78
8091 AE Wezep

Daarna wordt het volgende geregeld:
Je schenkt minimaal vijf jaar elk jaar een vast bedrag.
Je schenking wordt vastgelegd in het volmacht formulier.
Je ontvangt een kopie van de volmacht binnen zes weken thuis.

Wilt je meer informatie over de belastingregels ANBI? Kijk dan op de site van de Belastingdienst.